Tejszínes spenót

A tejszínes spenót a spenótos köretek legismertebb elkészítési módja. Annál is inkább, mert a spenót nem olyan népszerű, köret, mint a rizs, burgonya vagy a tészta. Pedig a spenót köretnek is számos módon elkészíthető. Azonban mivel az íze nagyon megosztó – és nemcsak a gyerekek körében – érdemes a fűszerezésével bátran kísérletezni.

A spenót fűszerezése ugyanis nagyban meghatározza az elkészített étel ízét. Ráadásul mivel a spenót rendkívül egészséges, ajánlott belőle minél többet fogyasztani. Annál is inkább mivel – bár a szezonja nem tart túl hosszú ideigfagyasztva egész évben könnyedén hozzájuthatunk. A spenót jótékony hatása a szervezetre pedig csak rendszeres fogyasztás mellett érvényesül igazán.

Tejszínes spenót

A tejszín a spenótot krémesebbé, ízét lágyabbá teszi, ezért használjuk szinte kivétel nélkül az különböző spenótos ételek készítésénél. A legegyszerűbb, legismertebb a spenótfőzelék, de a spenótos tészták is szinte kivétel nélkül tartalmaznak tejszínt is. A spenótot érdemesebb kíméletesen párolni, mint főzni, úgy jobban benne maradnak az értékes vitaminok, ásványianyagok egyaránt.

Rendkívül változatossá tehetjük az étkezéseinket, ha a mindennapokba is bevezetjük a különböző zöldségeket is. Bár a legnépszerűbb a talán a burgonya, a sárgarépa, cékla, spenót, spárga, zöldborsó is mind elkészíthető köretnek.

A spenót talán a legkevésbé népszerű ezek közül – bár valószínűleg vetekszik a céklával – pedig mind nagyon egészséges. Érdemes a babák étrendjébe is minél előbb bevezetni a változatos ízeket. Bár alapvetően az édes ízeket kedvelik, keresik. Azonban, ha minél többet megismertetünk velük – megfelelő elkészítés mellett – bízhatunk benne, hogy kisgyermek korban is nagyobb eséllyel fogják elfogadni ezeket.

Egészségesen spenóttal

Túl azon, hogy a mindennapi étkezéseinket   változatossá teszik, jótékony hatásaiknak köszönhetően – rendszeres fogyasztásukkal – az egészségünknek is igazán jót tehetünk. Mivel a kalória tartalmuk általában nem magas, a megfelelő súlyunkat is könnyebben tartani tudjuk.

A spenót receptek széles széles kínálata pedig igazán sokféle elkészítési módot mutatja. Hiszen számos ízletes leves, főzelék és változatosan elkészíthető rakott ételek közül biztos mindenki megtalálja a kedvére valót.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Spen%C3%B3t_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom