Spenótos omlett

A spenótos omlett egy egyszerűen elkészíthető, változatos tojásos étel. Érdemes kipróbálni, ha már meguntuk a szokásos tojásrántottás reggeliket. Ráadásul nemcsak reggelire, de egy könnyű vacsoraként is remek választás. A spenót nagyon egészséges zöldség és számos módon elkészíthető, a fűszerezésével pedig igazán különlegessé is tehető, érdemes kísérletezni vele. Főleg mivel a spenót rendszeres fogasztás mellett számos – a szervezet számára hasznos – vitamint és ásványianyagot tartalmaz.  

Egyszerű spenótos omlett recept

Hozzávalók:

  • 4 dkg friss vagy fagyasztott leveles spenót
  • 2 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor ízlés szerint
  • 5 dkg reszelt sajt (érdemes füstölt sajttal keverni)
  • 2 ek olaj
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • bazsalikom – ízlés szerint

A spenótos omlett elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a tojásokat felverjük és ízesítjük a sóval, bazsalikommal.
  2. Majd az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
  3. A spenótot felengedjük, vagy ha friss – mosást követően – az olajon megpároljuk. (Nem kell összevagdosni sem, mert összeesik.)
  4. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és rádobjuk a spenót nagyobb részét.
  5. Amikor már sötétedik a színe, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát vagy a fokhagymaporból ízlés szerint.
  6. Nagyjából fél percig együtt pároljuk, pirítjuk, majd az egészet átkotorjuk a serpenyő egyik felébe.
  7. A fűszeres tojást beleöntjük a serpenyőbe úgy, hogy az egészet ellepje.
  8. Kb. 2 percig sütjük az egyik oldalát, majd egy lapát segítségével a másik oldalára fordítjuk.
  9. Még egy percig sütjük, majd elzárjuk alatta a tűzhelyet és még megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
  10. Rászórjuk a maradék spenótot és a reszelt sajtot, majd a lapát segítségével kettéhajtjuk az omlettet.

Ezt a tojásos ételt készíthetjük sonkával, kolbásszal, füstölt főtt tarjával gazdagítva is. Igazán csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabnak határt. Friss kenyérrel, bagettal kínálva az igazi! Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Spen%C3%B3t_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom