Tartalomjegyzék
A spenótos muffin nem olyan ismert és népszerű, mint például a banán muffin, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Ugyanolyan egyszerűen és könnyen, gyorsan elkészíthető sós sütemény, mint általában a muffinok. Kezdő sütemény készítésre is kiválóan alkalmas, hiszen nem szükséges hozzá semmilyen konyhai előképzettség. Csak összekeverjük a hozzávalókat, belekanalazzuk a muffin formákba, megsütjük és már kínálhatjuk köretként vagy akár önmagában is. Ráadásul légmentesen záródó dobozban még napokig friss és puha marad.
Spenótos muffin recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg spenót
- 3,3 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag sütőpor
- 1 db tojás
- 0,5 dl napraforgó olaj
- fél teáskanál só
- fél teáskanál bors
A spenótos muffinok elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a spenótot kevés vízben pár perc alatt megfonnyasztjuk, hogy összeessen, majd hagyjuk kicsit hűlni és leturmixoljuk.
- Közben a lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval és a borssal egy nagyobb tálban.
- Egy másik tálban a tejfölt, az olajat és a tojást kikeverjük, majd hozzáadjuk a megpucolt, összezúzott fokhagymát.
- Az egészet alaposan összekeverjük.
- Majd a lisztes keveréket folyamatosa kavarás mellett a tejfölös, tojásos masszához adagoljuk.
- A muffin sütőt ki kell kenni vajjal és megszórni liszttel, vagy muffin kapszlikkal kell kibélelni.
- Ezután a formákba kell kanalazni a tésztát úgy, hogy csak a forma ¾-ig töltsük, ugyanis sütés közben a tészta meg fog nőni.
- Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt készre sül. Érdemes tűpróbát végezni, hogy a közepén is megsüljön a tészta. Ha beleszúrjuk a tűt és nem ragad rá nyers tészta, akkor elkészült.
A tetejét megszórhatjuk magokkal (tökmag, dió, napraforgó) vagy akár füstölt reszelt sajttal is. Uzsonnára, tízóraira is remek akár egy fokhagymás mártogatóssal. De ebédre, könnyű vacsorának is húsételekkel, halakkal, sajtokkal egyaránt. Jó étvágyat hozzá!
http://webcukraszda.hu/muffin-alaprecept-es-izesitettek/
Vissza a kategória cikkeihez