Tartalomjegyzék
A spenótos halas tészta azoknak is jó választás, akik nem szeretik a spenótot. Hiszen a tészta az egyik legnépszerűbb köret, melyet számos módon lehet variálni zöldségekkel, húsokkal egyaránt. Nem véletlen a gyerekek nagy kedvence is. Ha pedig a spenótfőzelék nem népszerű a körükben, próbálkozzunk ezzel a tésztás recepttel. Annál is inkább mivel nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Ráadásul a hal is nagyon egészséges és nem is fogyasztunk belőle sokat, így ez az étel emiatt is nagyon jó választás.
Egyszerű spenótos halas tészta recept
Hozzávalók:
- 40 dkg friss vagy fagyasztott leveles spenót
- 1 csomag tészta
- 2 tonhal konzerv
- 1 dl tejföl vagy tejszín
- 3 ek olaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- szerecsendió – ízlés szerint
- reszelt sajt – füstölt vagy bármilyen (elhagyható)
A tonhalas spenótos tészta elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a spenótot felengedjük, vagy ha friss – mosást követően – megpároljuk.
- Közben az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
- Ezután egy edényben felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a fokhagymát.
- Hozzáadjuk a felengedett vagy leveles spenótot, sózzuk, borsozzuk és meghintjük szerecsendióval ízlés szerint és néha megkavarva addig főzzük, míg sűrű mártást nem kapunk. (Leveles esetén csak ameddig a levelek megpuhulnak).
- Közben elkészítjük a tésztát a csomagoláson leírtaknak megfelelően.
- Ha a spenót elkészült hozzáadjuk a tejfölt vagy a tejszínt is, és alaposan összekavarjuk.
- A tésztát leszűrjük és a spenótos mártáshoz kavarjuk.
- Hozzákeverjük a tonhalat és még melegen tálaljuk.
Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal (füstölttel nagyon finom) is és díszíthetjük koktél paradicsommal. Nagyon ízletes, gyorsan elkészülő egytálétel. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Spen%C3%B3t_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)
Vissza a kategória cikkeihez