Spenótos halas tészta

A spenótos halas tészta azoknak is jó választás, akik nem szeretik a spenótot. Hiszen a tészta az egyik legnépszerűbb köret, melyet számos módon lehet variálni zöldségekkel, húsokkal egyaránt. Nem véletlen a gyerekek nagy kedvence is. Ha pedig a spenótfőzelék nem népszerű a körükben, próbálkozzunk ezzel a tésztás recepttel. Annál is inkább mivel nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Ráadásul a hal is nagyon egészséges és nem is fogyasztunk belőle sokat, így ez az étel emiatt is nagyon jó választás.

Egyszerű spenótos halas tészta recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg friss vagy fagyasztott leveles spenót
  • 1 csomag tészta
  • 2 tonhal konzerv
  • 1 dl tejföl vagy tejszín
  • 3 ek olaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • szerecsendió – ízlés szerint
  • reszelt sajt – füstölt vagy bármilyen (elhagyható)

A tonhalas spenótos tészta elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a spenótot felengedjük, vagy ha friss – mosást követően – megpároljuk.
  2. Közben az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
  3. Ezután egy edényben felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a felengedett vagy leveles spenótot, sózzuk, borsozzuk és meghintjük szerecsendióval ízlés szerint és néha megkavarva addig főzzük, míg sűrű mártást nem kapunk. (Leveles esetén csak ameddig a levelek megpuhulnak).
  5. Közben elkészítjük a tésztát a csomagoláson leírtaknak megfelelően.
  6. Ha a spenót elkészült hozzáadjuk a tejfölt vagy a tejszínt is, és alaposan összekavarjuk.
  7. A tésztát leszűrjük és a spenótos mártáshoz kavarjuk.
  8. Hozzákeverjük a tonhalat és még melegen tálaljuk.

Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal (füstölttel nagyon finom) is és díszíthetjük koktél paradicsommal. Nagyon ízletes, gyorsan elkészülő egytálétel. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Spen%C3%B3t_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez