Tartalomjegyzék
A spenótkrémleves mindig jó választás, ami az ízesítéssel igazán különlegessé tehető. Ráadásul a spenót nagyon egészséges zöldség, melyben magas a vitamin- és ásványianyag tartalom is. Emiatt a szervezetre igazán jótékony, mely hatás főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Ezért érdemes nemcsak spenót szezonban, de akár egész évben fogyasztani belőle. Hiszen a spenót remekül fagyasztható zöldség, így egész évben könnyedén hozzá juthatunk. A friss, vagy fagyasztott spenót tehát egyaránt alapja lehet ennek a rendkívül egyszerűen elkészthető finom levesnek.
Egyszerű spenótkrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg spenót
- 1 db nagyobb burgonya
- 0,5 nagyobb fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- 7,5 dl főzőtejszín
- őrölt bors – ízlés szerint
- só – ízlés szerint
- szerecsendió – ízlés szerint
Egyszerű spenótkrémleves elkészítése lépésről – lépésre
- A spenótot alaposan – több váltóvízről – meg kell mosni, majd durvábbra vagdosni a leveleket.
- Majd a burgonyát megmossuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk.
- A vöröshagymát is meg kell pucolni a fokhagymával együtt és apró darabokra vágni.
- Az olajat egy nagyobb fazékban felforrósítjuk és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne.
- Majd hozzáadjuk a fokhagymát is.
- Pirítjuk kicsit együtt még, aztán hozzáadjuk az összedarabolt spenótot.
- Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
- Felöntjük vízzel vagy alaplével és fedő alatt addig főzzük, amíg a spenót kicsit össze nem esik.
- Majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát is (ez el is hagyható).
- Ezután lassú tűzön készre főzzük.
- Ha elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni és botmixerrel össze turmixoljuk.
- Hozzáadjuk a tejszínt és még további 2-3 percig főzzük.
- Tálalás előtt, ha szükséges, még utána fűszerezzük.
Díszíthetjük friss petrezselyemzölddel. Kínálhatjuk önmagában, vagy pirított kenyérkockákkal egyaránt. Rendkívül kalóriaszegény, mivel egy adag nagyjából 230 kalória. Jó étvágyat hozzá!
https://femina.hu/recept/zoldsegkremleves/
Vissza a kategória cikkeihez