Tartalomjegyzék
A rikottás spenótos csiga nemcsak a felnőttek, de a gyerekek kedvence is lesz, ha megkóstolják! A spenót ugyanis nagyon egészséges, csak sajnos kevesek kedvence. Hátha így azok is fogyasztják, akik nem szívesen eszik más formában. Ráadásul rendkívül gyorsan elkészíthető, mivel nem kelt tészta, hanem levestészta az alapja, melyet akár készen is vásárolhatunk. Számos módon variálható, gazdagítható, igazán csak a fantáziánk szab határt. Fűszeres, zamatos csiga a végeredmény, mely uzsonnának is tökéletes választás. De remek sörkorcsolya egy esti vendégváráshoz egyaránt. Elkésztési ideje nagyjából 45 perc, egy adag kalória tartalma: 512 kcal/adag.
Egyszerű rikottás spenótos csiga recept
Hozzávalók kb. 16 darabhoz:
- 2 rúd leveles tészta
- 20 dkg friss vagy fagyasztott leveles spenót
- 40 dkg rikotta
- 3 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 1 db tojás a kenéshez
- só – ízlés szerint
- frissen őrölt bors – ízlés szerint
- szerecsendió – ízlés szerint
- 1 evőkanál lenmag
A rikottás spenótos csigák elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a fokhagymát pucoljuk meg és szeleteljük vékonyra.
- Majd egy nagyobb serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel a vajat.
- Adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk fél percig, majd forgassuk hozzá a spenótot.
- Sózzuk, majd hagyjuk összeesni.
- Ezután fűszerezzük frissen őrölt borssal, szerecsendióval ízlés szerint, és hagyjuk kihűlni.
- A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
- Majd a rikottát keverjük ki a tejföllel és a kihűlt spenóttal.
- A leveles tésztát terítsük ki.
- Kenjük meg a rikottás krém felével, majd szorosan tekerjük fel.
- Vágjuk 2 cm-es darabokra.
- A korongokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg a felvert tojással és szórjuk meg lenmaggal.
- Ezt ismételjük meg a másik rúd tésztával is.
- Tegyük az előmelegített sütőbe és nagyjából 15 perc alatt süssük készre.
Fokhagymás tejföllel kínáljuk (melyet akár chilivel pikánsabbá is tehetünk). Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Spen%C3%B3t_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)
Vissza a kategória cikkeihez